Bitcoin exploderar över $ 10K: Nu för det verkliga avgörande testet (BTC-prisanalys)

Vilken helg var det för Bitcoin. Den primära cryptocurrency hade brutit mot det 5-siffriga territoriet och slutat över 1000 dollar tillägg till dess värde precis under de senaste sju dagarna.

I vår senaste Bitcoin-analys från två dagar sedan uttalade vi att:

„I händelse av en breakout – vi kommer sannolikt att bevittna att Bitcoin Future testar 9800 $ och eventuellt 10 000 $ under de närmaste dagarna (om inte senare i helgen).“

Bitcoin väntade inte och gjorde allt detta, och ännu mer, under själva helgen.

Från och med att skriva dessa linjer handlar Bitcoin säkert runt 10 300 $ i väntan på att det ska bli ett riktigt stort test mycket snart.

2020 BTC High – snart att bryta?

Under mitten av februari, när COVID19-pandemin endast var begränsad till Kina och vissa delar av Asien, och de globala marknaderna bröt rekord, noterade Bitcoin sitt högsta pris året hittills.

Nu närmar sig Bitcoin detta gyllene antal på 10 500 $. Detta kommer att vara det närmaste viktiga testet för Bitcoin.

När vi tittade på följande dagliga diagram var den sista gången Bitcoin syftade till att bryta över den nivån i början av juni – en test som slutade med en massiv dumpning till 8600 $ (på BitMEX) precis dagen efter.

I dag verkar det vara en annan historia. Enligt min åsikt, trots att en korrigering behövs efter denna grönaktiga vecka, är chanserna att Bitcoin sagt farväl till 4-siffriga priser mycket höga. Detta kommer efter att ha konsoliderat cirka $ 9200 i över en månad.

Återigen bevisades det att när crypto twitter är baisseartad, är chanserna med tjurarna. Detta är anledningen till att den stora majoriteten nästan alltid är fel.

Bitcoin stöd och motstånd för att hålla ett öga på

Från och med nu är RSI överdrivet, och Bitcoin hade inte sett någon betydande priskorrigering under den senaste veckan efter över 10% vinst till dess värde.

Enligt min mening kommer det att vara hälsosammare att se Bitcoin testa $ 10K ovanifrån, vilket bekräftar det som starkt stöd innan spiken fortsätter. Men detta är krypto, och saker händer snabbt (och kanske paraboliskt).

Det närmaste stödet ligger nu till det nuvarande priset på cirka 10 200 $, följt av $ 10 000. Längre nedan ligger 9800 $ och brytningszonen runt $ 9680.

Ovanifrån blir det mer intressant. Som nämnts är det största motståndsområdet 2020-höjden runt 10 500 dollar. En breakout – och vi kommer förmodligen att se en enorm missilutskott.

Nästa motstånd från ovan ligger på $ 10 700 – $ 10 800 följt av $ 11 000 och $ 11 200.

Eftersom Bitcoin inte besökt dessa områden i över ett år nu, kan vi förvänta oss att saker och ting ska hända mycket snabbare nu (men hej, det finns fortfarande 2020-höjden, kom ihåg?)

På nedsidan, trots att handelsvolymen långsamt ökar, är de enorma volymnivåerna som ägde rum under maj (kring halveringen) inte här ännu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.