Altcoins Led Sell-off intensiveert als Bitcoin Alle Maandelijkse Winsten wist

De crypto-markt zette voor de tweede dag op rij een nieuwe stap lager, waarbij de bitcoin (BTC) voor het eerst sinds eind juli onder de 11.000 dollar zakte.

Op pixeltijd (15:12 UTC) handelt BTC tegen USD 10.818 en is met bijna 5% gedaald in een dag en een week. De koers daalde ook met 2% in een maand, maar is nog steeds met 4% gestegen in een jaar.

Tegelijkertijd zijn de andere munten uit de top 10 met 4%-11% gedaald. Ondertussen staat tron (TRX) op het punt om na een rally van 70% in een week weer in de top 10 van de club te komen. TRX is vandaag de dag met bijna 10% gestegen, met een handelsvolume van 0,0387 USD.

Ethereum (ETH) daalde met bijna 7%, naar USD 413, waardoor de wekelijkse stijging tot bijna 6% daalde.

Ondertussen, in de top 10 van DeFi tokens, is enkel yearn.finance (YFI) vandaag gestegen, met 12% nadat het de yETH kluis gisteren lanceerde. Andere grote DeFi-munten zijn met 4%-12% gedaald.

De totale marktkapitalisatie daalde met bijna 4%, tot 357 miljard USD, terwijl de BTC-dominantie, of het percentage van de totale marktkapitalisatie, in één dag bijna onveranderd blijft en meer dan 56% bedraagt.

„Na weer een mislukte poging om los te komen van het niveau van USD 12.000 begint bitcoin wat aan kracht in te boeten“, vertelde Edward Moya, senior marktanalist bij Oanda, na de correctie gisteren aan Bloomberg. Volgens hem heeft een sterke dollar de neiging om een deuk te maken in de eetlust voor de cryptocrème en zijn er tekenen dat de populariteit onder retailbeleggers afneemt, maar als de greenback meer dan 5% zachter wordt, zou het de katalysator kunnen zijn om Bitcoin Evolution te helpen die drempel weer te doorbreken, als de fundamenten ervan beter worden.

„Natuurlijk, het grote niveau waar iedereen naar kijkt is 10.000 dollar. Toen we eind juli boven dat niveau braken, was dat met zoveel kracht dat we het nooit echt als steun in de rug hebben kunnen testen. Nou, dit kan gewoon onze kans zijn,“ zei Mati Greenspan, oprichter van quantumeconomics.io, in zijn nieuwsbrief van vandaag.

Ook, zoals vandaag gemeld, verkochten de Bitcoin-mijnwerkers BTC 844 in één dag, oftewel 63% meer munten dan ze in dezelfde periode produceerden.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.